Passiefrenovatie

 
Hoog energie-efficiënte oftewel Passiefhuis-renovatie heeft in het buitenland de pioniersfase reeds gepasseerd. Ook in Nederland staan inmiddels de eerste succesvol afgeronde Passiefhuis- renovatieprojecten. Comfortverhoging en woonlastenbeheersing spelen daarbij een cruciale rol.
PH-renovatie 'de Kroeven' te RoosendaalPH-renovatie te WaalrePH-renovatie'De Sleephelling'te Rotterdam“Als je als corporatie de woonlasten beheerst, heb je tevreden bewoners. Maar ook verbetering van comfort, luchtkwaliteit en gezondheid zijn redenen om maatregelen te nemen.”Ad van Reekum, Aramis-Alleewonen
Een gelijkmatige binnentemperatuur en een optimale luchtverversing leiden tot een gezond en comfortabel binnenklimaat, ongekend in bestaande gebouwen. Toepassing van Passiefhuiscomponenten kan het energieverbruik voor verwarming van ongeveer 200kWh/m2 per jaar reduceren tot 25.
Wanneer u rekening houdt met een afschrijvingsperiode van 20 jaar of langer is Passiefhuis-renovatie economisch rendabel. Renoveren met Passiefhuis-componenten is daarmee de meest toekomstgerichte en – door woonlastenbeheersing – sociaal verantwoorde renovatiemethode.